L’educació emocional ens facilita la connexió amb el benestar, amb un mateix/a i amb els altres. I per aquest motiu es fa recomanable donar un lloc a les emocions, generant espais per prendre consciència i gestionar-les. SENTINT, l’educació pren un altre SENTIT, aquestes frases d’en Carles Porrini i altres reflexions sobre la relació entre l’educació i el propi benestar emocional, les van poder compartir a través del webinar “Un moment, deixa’m sentir… que la FECM va organitzar el proppassat 1 de desembre. 

Mitjançant la xerrada interactiva d’en Carles Porrini, formador i assessor en gestió emocional, vam voler generar un espai vivencial on reflexionar sobre diferents aspectes clau de l’educació emocional, que poden facilitar la convivència amb els nostres fills/es i el seu acompanyament educatiu. I tot plegat, posant atenció, primerament,  en la dimensió emocional d’un mateix/a.  

Les escoles de la FECM, sempre hem treballat per una formació integral que inclogui el  desenvolupament  dels  aspectes  emocionals  i de relació interpersonal, ja que aquests aspectes estan íntimament vinculats amb el benestar personal, tant de l’alumnat com de les famílies i educadors/es. Tanmateix, amb la pandèmia, l’educació emocional ha esdevingut un aspecte encara més important per les conseqüències psicològiques ocasionades en grans i petits.  

És per tot això que vam creure oportuna la col·laboració d’un expert, en Carles Porrini, llicenciat en Pedagogia, Diplomat en Mestre d’Educació Especial, Màster en Educació per la Ciutadania i Valors (UB), Formació en Pedagogia Sistèmica Multidimensional (Institut Gestalt) i Formació en Constel·lacions familiars (Espiral 108) qui ens va regalar una estona per “sentir”, uns moments per ser més capaços de reflexionar sobre els sentiments i conductes pròpies i dels fills/es. 

Com afirmava en una entrevista Rafel Bisquerra, president de la RIEEB (“Red Internacional de Educación Emocional y Bienestar”) i catedràtic emèrit de la Universitat de Barcelona: només hi pot haver una educació de qualitat quan va orientada al benestar general, i quan parteix del benestar de la comunitat educativa. A la FECM ens ho creiem. 

Si voleu conèixer una mica més com actuen les vostres emocions, escolteu aquest webinar, el trobareu a la pàgina principal de la nostra web: https://www.cordemariasantceloni.cat. No us decebrà!