L’Equip GirlsPower, ha resultat guanyador amb el Primer Premi del Concurs Escolar 19-20 sobre el Consum Responsable, en la categoria de 3r cicle d’Educació Primària a nivell de Catalunya, organitzat per l’Agència Catalana del Consum.

Amb el lema “Els teus actes de consum poden canviar el món, com ho faries tu?”  el concurs constava d’una primera part de proves per una Ciutat Virtual on individualment cada membre de l’equip havia de respondre preguntes, ordenar lletres per formar una paraula, identificar una foto amagada,… i una segona part de treball en equip on havien de dissenyar, elaborar i presentar un treball conjunt que consistia en un còmic original (creat totalment per l’alumnat, seguint unes indicacions concretes) que havia d’incloure un o diversos missatges per reforçar el lema principal, reflectint que els seus actes de consum poden canviar el món o la societat.

En la segona fase, l’equip GirlsPower va escollir dels temes proposats “Criteris i valors en la compra de productes per Internet o a la botiga física”. El seu treball portava com a títol “Jo de tu no faria, pensa en la botiguera”.  Consistia en un còmic fet amb Paint i, posteriorment, muntat amb Canva on una noia entrava en una tenda, s’emprovava tot de roba, sortia sense comprar res i després feia la comanda per Internet, reflectint una pràctica cada vegada més habitual, anomenada “Showrooming”.

El premi consisteix en un Diploma de participació per al/a la professor/ora i per a tots els membres de l’equip i premi en metàl·lic de 1.000,00 euros per al centre escolar.

A més, l’Equip GirlsConsum ha estat guanyador del 2n Premi en el mateix concurs.

En la segona fase, l’equip GirlsConsum va escollir dels temes proposats “Criteris i valors en l’ús de les xarxes socials i en temps d’oci”. El seu treball portava com a títol “Posa’t al meu lloc, a les xarxes tingues respecte!”.  Consistia en un còmic fet a partir de fotografies i, posteriorment, muntat amb Canva on una nena explicava a les seves amigues que rebia insults a través del WhatsApp i aquestes li indicaven que ho comentés a la seva mare i finalment hi posaven solució, reflectint la importància de parlar amb els adults davant d’una situació d’aquest tipus o similar.

El premi consisteix en un Diploma de participació per al/a la professor/ora i per a tots els membres de l’equip i premi en metàl·lic de 600 euros per al centre escolar.

Hem fet una pluja d’idees a la classe per veure en què es podrien invertir.

Cal felicitar a les guanyadores i a la classe, en general, perquè van fer molt bons treballs!