Els alumnes de 4t d’ESO van organitzar a la sala Bernat Martorell el “ I Congrés Científic Ciències per a la Pau”.

La conferència inaugural, “Armes nuclears i les seves conseqüències”, la va fer el senyor Francesc Roset. El senyor Jordi Rodri ens va parlar de “Els nens soldat” i de “La resolució de conflictes”.

Hi va haver diverses actuacions musicals dels mateixos alumnes del Cor de Maria. A la tarda, el congrés era obert a les famílies. Els alumnes defensaven els pòsters, que estaven escrits en anglès, i responien a les preguntes i comentaris dels visitants.

La presència de l’alcalde, el Sr. Francesc Deulofeu, el regidor de cultura, el Sr. Raül García, el president provincial de Creu Roja, el Sr. Josep Quitet, i el gerent de la Fundació Cor de Maria, el Sr. Nemesi Rocamora, a la tarda, va donar rellevància al congrés i va suposar una motivació extra i la valoració de la feina ben feta de tots els congressistes.

El missatge que es pretenia trametre, i que va ratificar l’alcalde en el seu discurs, era la voluntat d’optar per les aplicacions pacífiques i humanitàries dels avenços científics, en detriment de les aplicacions bèl·liques que tants desastres causen. El congrés també volia ser un merescut reconeixement a l’ICAN, l’entitat que acaba de guanyar el Premi Nobel de la Pau per la seva lluita a favor del desarmament nuclear.

Un primer congrés del que tothom en va sortir molt content i satisfet. Esperem que no sigui el darrer.