Servei Comunitari | COR DE MARIA - SANT CELONI
Centre concertat per la Generalitat de Catalunya 938670398 [email protected]

El Servei Comunitari és una proposta educativa per desenvolupar una de les Competències Bàsiques marcades pel currículum de Secundària, la Competència Social i Ciutadana. Comprèn una part d’aprenentatge que es realitza dins l’horari escolar (10h) i una part de servei actiu a la comunitat, que es dur a terme fora de l’horari escolar (10h).

Els alumnes poden escollir les entitats d’entre les que s’ha establert un conveni amb l’escola.

Les entitats amb qui s’ha signat el conveni i s’ha col·laborat aquest curs 2020-21 han estat:

– SEO/Birdlife (Les Llobateres)

– Ajuntament de Sant Celoni (decoració de passos subterranis)

– Creu Roja Sant Celoni (activitat solidària)

Per part de SEO/Birlife s’han fet diferents xerrades sobre l’espai Les Llobateres, s’han preparat tríptics per a la difusió de l’espai i el grup encarregat del servei ha anat a fer tasques de manteniment com instal·lar caixes niu, neteja, arreglar les tanques i els cartells,…

El grup de Servei Comunitari Solidari ha posat en marxa diferents projectes: Babypack i venda de calendaris solidaris dels Mossos d’Esquadra i col·laboració amb Creu Roja Sant Celoni en la campanya de Reis perquè cap nen ni nena del Baix Montseny es quedi sense joguina. També han portat a terme dues campanyes de recollida d’aliments a l’escola destinades a Càrites.

El grup d’embelliment de passos subterranis s’ha encarregat del disseny i pintura d’un mural “Ull de gripau” al pas subterrani del carrer Pau Casals. Aquest mural està inspirat en l’espai de Les Llobateres i té per objectiu fer-ne difusió.

Els projectes de Servei Comunitari del curs 2019-20 han estat:

CONTES I TITELLES A LA LLAR D’INFANTS

T’ACOMPANYO!

M’ENCANTA EL BÀSQUET

I TU, COM PORTES LES TIC?

ENTITAT COL·LABORADORA: LLAR D’INFANTS “EL BLAUET”

ENTITAT COL·LABORADORA: HOSPITAL SANT CELONI- CENTRE SOCIOSANITARI “VERGE DEL PUIG”

ENTITAT COL·LABORADORA: CLUB BÀSQUET SANT CELONI

ENTITAT COL·LABORADORA: L’ESCOLA ÉS CENTRE COL·LABORADOR DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA PER L’ACREDITACIÓ DE COMPETÈNCIES EN TECNOLOGIES DE LA INFORMACIÓ I COMUNICACIÓ (ACTIC)